3 Ιουλ 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Στην πιο δύσκολη περίοδο για τον εργαζόμενο λαό και την πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία, σε μια ιστορικών διαστάσεων παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, η δικομματική πλέον κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με το μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ-ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον μαχόμενο λαό που αντιστέκεται και εναντιώνεται στην κυρίαρχη βάρβαρη πολιτική. Σε αυτή την συγκυρία δε διστάζουν να στρέψουν την ατζέντα σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση δίνοντας πρόσφορο έδαφος στη Χρυσή Αυγή για να αποκτήσει απήχηση η ιδεολογία και η πρακτική της .
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι προσπαθούν να αποδώσουν τις ευθύνες της κρίσης σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων και κατώτερων στρωμάτων αλλά ποτέ στις τράπεζες , στους βιομήχανους και γενικά σε αυτούς που καθορίζουν τις τύχες μας. Επιβάλλουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό όπου πρώτα και κύρια φταίει ο διπλανός μας και όχι αυτός που είναι από πάνω μας!
Παντού γύρω μας ακούμε :
Α) Για το υπερτροφικό-αντιπαραγωγικό δημόσιο αλλά και «τεμπέληδες» υπαλλήλους που απεργούν συνέχεια. Κανείς δεν αναφέρει έρευνες του ΟΟΣΑ που δείχνουν ακριβώς το αντίθετο ότι δηλαδή 1) ο ελληνικό δημόσιος τομέας είναι πολύ μικρότερος από των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών (αναλογικά με τον πληθυσμό). 2)Έχει από τους καλύτερους ρυθμούς απόδοσης 3)μισθούς ίσους με το μέσο μισθό των υπολοίπων χωρών.
Β) Για μετανάστες κύριους υπευθύνους για την άνοδο της εγκληματικότητας και την εκτόξευση της ανεργίας. Κανείς πάλι δεν λέει ότι τα πρωτεία στην εγκληματικότητα τα έχει το ελληνικό κομμάτι του πληθυσμού ( θα πεις βέβαια ότι είναι Έλληνες οπότε έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν ) αλλά και ότι η κύρια αιτία αυτής της αύξησης είναι η φτώχεια και η εξαθλίωση του μνημονίου. Όσο για την άνοδο της ανεργίας μια ματιά να ρίξει κανείς στις επιχειρήσεις που σε περιόδους κρίσης έχουν κέρδη και κάνουν απολύσεις «εν είδη ανταγωνιστικότητας»(πχ COSMOTE).
Γ) Για τα μαγαζιά που κλείνουν εξαιτίας των πορειών που «κλείνουν» το κέντρο και όχι της μείωσης της αγοραστικής δύναμης.
Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι τρομαχτικές ομοιότητες:
A) «Στο μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου με ακόλουθο απόσπασμα ατόφιο από τη σελίδα της ΧΑ: «Σύμφωνα με το δεύτερο ζωτικό ψεύδος, για άθλια κατάσταση οικονομίας μας πταίουν όλοι οι άλλοι , αλλά όχι εμείς. Η αναχρονιστική Αριστερά, επειδή ακριβώς θεωρεί τα νοσηρά και εκφυλιστικά συμπτώματα της ελληνικής κοινωνίας ,που οδήγησαν στην κρίση, όχι ως παθογένειες που πρέπει εκριζωθούν αλλά ως οιονεί αρετές της, αθωώνει το κοινωνικό σώμα από τις ευθύνες του , ενοχοποιώντας αποκλειστικά και γενικευτικά τους συνήθεις και νεφελώδεις υπόπτους ,τον καπιταλισμό, τους πλουτοκράτες ,την Ευρώπη.»
B) Tου καλέσματος του Σαμαρά και Βενιζέλου για «εθνική ενότητα-ομοψυχία- συσπείρωση για το καλό της πατρίδας»(να σωθούν δηλαδή οι τράπεζες), με ταυτόχρονα ανελέητη επίθεση στις απεργίες και κινητοποιήσεις με « ’Έλληνες εργάτες, βιομήχανοι ενωμένοι», «δεν υπάρχουν διαφορετικές τάξεις μόνο έθνος» της ΧΑ και την ταυτόχρονη στήριξη του Μάνεση απέναντι στους χαλυβουργούς..
Γ) Στην κοινή ψήφιση νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ αλλά και ΧΑ στο δήμο της Αθήνας.
Επειδή λοιπόν ο λόγος και τα επιχειρήματα τους δεν διαφέρουν από κάθε λογής λαομίσητους πολιτικούς και «πρετεντέριδες» η αριστερά πρέπει να απαντήσει επιθετικά με τον λόγο της και τη στάση της και να αναδείξει το ρόλο της Χρυσής Αυγής. Η ευθύνη της κρίσης περνάει εύκολα στον λαό αποκρύπτοντας τις πραγματικές αιτίες και τους υπαίτιους .Έτσι βρίσκει πολύ εύκολα έδαφος η αντίληψη να ξεβρομίσει ο τόπος από τους δημοσίους υπαλλήλους , τους μετανάστες ,τους απεργούς και όχι από το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο (καθόλου τυχαία η παράληψη από την ΧΑ) τους τραπεζίτες, την ΕΕ, το ΔΝΤ.
Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνηση-κεφάλαιο και η χρυσή αυγή , που αποτελεί κομμάτι αυτού του μαύρου μετώπου.
Μπορεί ο κόσμος να αγανακτά με την υπάρχουσα κατάσταση αλλά ποιος είναι αυτός που θα επιβάλλει την αλλαγή και ποια θα είναι αυτή; Χρειαζόμαστε μια χούντα ή δημοκρατία και ελευθερία για τον λαό; Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να προτάξει δυναμικά τη δυνατότητα της ανατροπής στο σήμερα από τη σκοπιά των σύγχρονων αναγκών- συμφερόντων των εργαζόμενων και της νεολαίας. Τη δυνατότητα μιας άλλης δημοκρατίας και “βουλής των κάτω” με τον λαό ενεργό και καθοριστή των εξελίξεων , σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε γειτονιά , σε κάθε πλατεία. Έχουμε ανάγκη από τέτοιες δομές και διαδικασίες που θα επιλύουν τα καθημερινά προβλήματα , θα οργανώνουν την κοινωνική ανυπακοή και θα επιβάλουν την λαϊκή βούληση.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΕΤΩΠΟ
ΑΓΩΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗ ΓΕΝΝΑΕΙ

( Κείμενο παρέμβασης της Contra rossa - εαακ στο 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου