8 Ιουλ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου φοιτητικοί σύλλογοι και σύλλογοι εργαζομένων του Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν προγραμματίσει κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πρόθεση του συμβουλίου να δημιουργήσει ταμείο «αξιοποίησης» της περιουσίας του ιδρύματος. Η κινητοποίηση φοιτητών και εργαζομένων αντιμετωπίστηκε με την βίαιη εισβολή των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ στο χώρο της πρυτανείας και με δεκάδες προσαγωγές φοιτητών.
Η εισβολή των δυνάμεων καταστολής μέσα στο χώρο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου, έρχεται σαν συνέχεια του κυβερνητικού αυταρχισμού και ολοκληρωτισμού, που ακολουθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας.  
Η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου που επιστρατεύει ακόμα και όποιον σκέφτεται να απεργήσει, που έχουν εδώ και 2,5 χρόνια έναν άνθρωπο προφυλακισμένο και θέλουν να τον αφήσουν να πεθάνει επειδή δεν τους αρέσουν οι ιδέες του, που απολύει και οδηγεί στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζομένων, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εφαρμόσουν την πολιτική τους και να αντιμετωπίσουν το τεράστιο κύμα κοινωνικής δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας σε μια σειρά εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους που αντιστέκονται και αγωνίζονται. Αυτός ο αυταρχισμός και το χτύπημα του φοιτητικού κίνηματος είναι ο μόνος τρόπος που έχουν προκειμένου να προχωρήσουν και να βαθύνουν την επίθεση τους στην εκπαίδευση και συγκεκριμένα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όσο ο νέος νόμος, οι απολύσεις και τα κλεισίματα σχολών θα προωθούνται, τόσο θα εντείνεται και η καταστολή απέναντι στο μαχητικό φοιτητικό κίνημα.
Σε αυτή τη πολιτική βρίσκει ελάχιστους «πρόθυμους» συμμάχους όπως τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ που αρνήθηκαν να συζητήσουν με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους τα οξυμένα προβλήματα τους, και κλειδώθηκαν μέσα στην αίθουσα του συμβουλίου. Αυτοί οι ελάχιστοι «πρόθυμοι» όπως η κ. Βάσω Κιντή που έκανε την καταγγελία και κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει τους φοιτητές σε μία ειρηνική διαμαρτυρία επιτελούν τον ιστορικά ανάλογο ρόλο με τους λίγους εκείνους καθηγητές που συνεργάζονταν με το σπουδαστικό της ασφάλειας της Χούντας και καλούσαν σε επεμβάσεις της αστυνομίας όποτε γίνονταν φοιτητικές κινητοποιήσεις.


Καλούμε τους μαζικούς φορείς της νεολαίας, τα συνδικάτα και όλο το λαό σε σύσκεψη και συνέντευξη τύπου την Τρίτη 9 Ιούλη στις 3.00μμ στο κτίριο της Πρυτανείας στα Προπύλαια, για να συζητήσουν την απάντηση τους απέναντι στον σύγχρονο αυταρχισμό και ολοκληρωτισμό, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες.



Καλούμε την Τετάρτη στις 19.00 στη παλλαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στην καταστολή και τον ολοκληρωτισμό με συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου