30 Σεπ 2013

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1μ.μ ΣΤΟ Παλαιό Αμφιθέατρο

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ

·           Διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία με απολύσεις, και άθλιους προϋπολογισμούς
·           Σίτιση-στέγαση-συγγράματα είναι πλέον πολυτέλεια για λίγους και εκλεκτούς. Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με χιλιάδες ενεργούς φοιτητές δεν υπάρχει καν φοιτητική εστία για να υποδέχεται παιδιά από επαρχία με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ και τη διοίκηση να σφυρίζουν αδιάφορα.
·           Φέρνουν τις εταιρίες μέσα σε σχολεία και σχολές. Με ερευνητικά προγράμματα, χορηγίες και τσάμπα εργασία με τη μορφή πρακτικών. Αλλάζουν τα προγράμματα σπουδών με βάση τις ανάγκες της αγοράς και όχι με κριτήριο την απαραίτητη γνώση και μόρφωση για τις ανάγκες της κοινωνίας.
·           Κλείνουν νοσοκομεία, συγχωνεύουν σχολεία και ιδιωτικοποιούν κάθε κοινωνικό αγαθό.
·           Απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν συλλογικές συμβάσεις και κάθε εργασιακό δικαίωμα. Θέλουν τους εργαζόμενους να σκύβουν κεφάλι μπροστά στο πρόσταγμα των αφεντικών. Η νέα γενιά πρέπει να δουλεύει με 300 ευρώ, ανασφάλιστα, πειθαρχημένη σε συνθήκες τρομοκρατίας και κοινωνικού μεσαίωνα. Κλέβουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και τον εκμεταλλεύονται για τα συμφέροντά τους.
·           Σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία και την αμορφωσιά.  Οι κυβερνήσεις τους ψηφίζουν μνημόνια και μέτρα για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές και το κεφάλαιο.
·           Ξεριζώνουν κάθε έννοια ελευθερίας, δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων του λαού. Σπέρνουν το φασισμό, το ρατσισμό και τον κανιβαλισμό





Δε μας ξεγελούν οι συλλήψεις των μελών της Χ.Α.
Αυτοί που τόσα χρόνια τους καλύπτουν νομίζουν πως θα φανούν εγγυητές της ομαλότητας και της τάξης.
Νομίζουν πως οι εργαζόμενοι και η νεολαία ξεχνούν τα προεδρικά διατάγματα, την καταστολή  και την ακροδεξιά κατρακύλα κάθε φορά που ξεσηκώνονταν ενάντια στις πολιτικές τους.
Πιστεύουν πως η πάλη θα αποπροσανατολιστεί και θα αφήσει πίσω τις απεργίες και τους αγώνες που δίνονται καθημερινά .

Ο φασισμός ή θα πεθάνει μαζί με το σύστημα και την πολιτική που τον γεννά και τον θρέφει ή δε θα πεθάνει ποτέ
Να δώσουμε ηχηρό τέλος στους καταπιεστές μας
Να τιμήσουμε τον Παύλο Φύσσα στο δρόμο εμπνευσμένοι από τους στίχους που ο ίδιος έγραφε καθώς ονειρευόταν ένα άλλο κόσμο
Γεμάτο όνειρα και αισιοδοξία και όχι εκμετάλλευση και φασισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου