9 Δεκ 2013

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!

Ο  τραγικός θάνατος πριν λίγες μέρες της 13χρονης Σάρας  δεν είναι ένα ακόμα τυχαίο περιστατικό ή μια ακόμα «παράπλευρη απώλεια». Οι δηλητηριάσεις από μονοξείδιο του άνθρακα, από καύσεις ξύλων σε μαγκάλια είναι  πλέον πάρα πολλές, όσα είναι μάλλον και τα σπίτια που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και δεν έχουν θέρμανση!  Δε θα ξεχάσουμε τον τραγικό θάνατο που βρήκαν με παρόμοιο τρόπο οι 2 σπουδαστές του ΤΕΙ στη Θεσσαλία πριν ένα χρόνο περίπου στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν. Ο θάνατος αυτός δεν είναι ένας ακόμα αριθμός δίπλα στις συχνές δυστυχώς αυτοκτονίες. Οι υποσιτισμένοι μαθητές , οι χιλιάδες άστεγοι, οι μακροχρόνια άνεργοι, τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και θέρμανση , η γενιά της απελπισίας και της  μετανάστευσης και οι πλειστηριασμοί σπιτιών έρχονται, όλα αυτά αποτελούν την κοινωνική πραγματικότητα και είναι αποτελέσματα της πιο βάρβαρης  και εξοντωτικής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου η οποία διαγγέλλει κορόνες περί ανάπτυξης την ίδια ώρα που η κοινωνία βιώνει τις πιο άθλιες συνθήκες διαβίωσης εξαιτίας της λιτότητας που φέρνουν τα μνημόνια και τα μέτρα τους. Είναι οι ίδιοι που απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αναγκάζοντάς τα να κλείνουν και να υπολειτουργούν, αδιαφορώντας για τις σπουδές και τη μόρφωσή μας. Αυτοί που ξεπουλάνε την παιδεία στα επιχειρηματικά συμφέροντα, που ονειρεύονται εκατομμύρια ευρώ από τις έρευνες και τα δίδακτρα που θα μας βάλουν να πληρώνουμε σε λίγο καιρό και τσάμπα δουλειά από τις πρακτικές των φοιτητών.
Ως πότε θα θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές και θα ζούμε στην εξαθλίωση για να ξεπληρωθεί το χρέος των τραπεζών, για να διασωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών; Τι άλλο έχουν να μας προσφέρουν κυβέρνηση, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. εκτός από τη διάλυση της παιδείας και της υγείας, απανωτούς φόρους, φτώχεια και αναξιοπρεπή ζωή;

Να μην συνηθίσουμε λοιπόν στο θάνατο, να μην χαθούν άλλες ζωές εξαιτίας τους.
Για τους ανυποχώρητους εργατικούς και λαϊκούς  Δεκέμβρηδες της εποχής μας !

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πριν από περίπου πέντε χρόνια ήταν αποτέλεσμα της ίδιας ακριβώς πολιτικής. Της αντεργατικής πολιτικής, του κανιβαλισμού και της κοινωνικής καταστροφής. Όπως και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους μπράβους των αφεντικών, τους χρυσαυγίτες. Όπως και ο θάνατος του Θανάση Καναούτη για ένα εισητήριο και η δολοφονία του παιδιού από φουσκωτό ενός αφεντικού στην Ομόνοια, όταν πήγε να ζητήσει το αυτονόητο, τα δεδουλευμένα μιας φίλης του.
 Εκείνο που μας θυμίζει ακόμα και σήμερα τον Δεκέμβρη του ’08 είναι η μαχητική παρουσία της γενιάς μας  που είναι ακόμη εδώ, παρών και συνεχίζει να παλεύει. Το ασυμβίβαστο μπροστά στην εποικημένη καταστροφή που μας ετοίμαζαν και είναι σήμερα φάρος και οδηγός για τις μάχες που δίνουμε. Τις στρατιές ανέργων και των μεταναστών , την απελπισία , την εργασιακή περιπλάνηση και τον αυταρχισμό που τότε φάνταζαν μακρινά και τώρα έχουν γίνει σάρκα από τη σάρκα της καθημερινότητάς μας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη δεν ήταν μόνο μια αυθόρμητη αντίδραση  της νεολαίας αλλά κάτι πιο βαθύ που προεικόνιζε την ανάγκη  για ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής και των βασικών της εκφραστών. Ήταν το πρώτο οργανωμένο και συγκρουσιακό ξέσπασμα ενάντια στην κρίση του καπιταλισμού, που τότε αχνοφαινόταν και τώρα κυριαρχεί σε κάθε πτυχή της ζωής μας.
Θα βγούμε στους δρόμους, εμείς οι ανυπόταχτοι πλέον φοιτητές οι γενιές των παλιών και νέων δεκέμβρηδων ,μαζί με τον εργαζόμενο λαό, τους ανέργους και τις  πρωτοβουλίες γειτονιών  , όπου θα βάλουμε φρένο στον σημερινό κοινωνικό κατήφορο. Θα δημιουργήσουμε ρεύμα αντίστασης και ανατροπής της υπάρχουσας πολιτικής μέσα στις σχολές, τους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές . Δε θα αφήσουμε κανέναν εκτός πανεπιστημίου καμια απόλυση εργαζόμενου , κανέναν χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη. Κανείς  να μη μείνει μόνος του στη κρίση.


Τις  εποχές του θανάτου που ονειρεύονται για την πληττόμενη  κοινωνική πλειοψηφία
Εμείς απαντάμε αντίσταση - ανατροπή - αλληλεγγύη απ’ όλους προς όλους  για τους σύγχρονους ανατρεπτικούς και νικηφόρους Δεκέμβρηδες !

ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ

ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΕΜΠ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΑΧΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ, ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου