12 Φεβ 2014

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ / ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΑΘΗΤΕΙΑ» ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/2

Στα πλαίσια του “success story” που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνεχίζεται και η πορεία της ελληνικής προεδρείας της Ε.Ε. Άκρως επιτυχημένη μιας και από ότι φαίνεται τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα συνεχίζουν με ρυθμό αμείωτο, όπως ακριβώς πρέπει! Σπίτια κατάσχονται, ρεύμα και νερό βγαίνουν στο σφυρί και η αγροτιά βυθίζεται στην καταστροφή μια και καλή. Η κοινωνική γενοκτονία δεν έχει τελειωμό, με τη νέα γενιά να αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα. Πάνω από το πτώμα της οι κυβερνήσεις και τα τσιράκια του κεφαλαίου θέλουν να δημιουργήσουν τις συνθήκες ενός μαύρου μέλλοντος.
Η συλλογική διεκδίκηση, η σύμβαση εργασίας, το σωματείο και ο σύλλογος θα αποτελούν όνειρο θερινής νυχτός για μας. Τη γενιά της περιπλάνησης και της μετανάστευσης. Των 300 ευρώ και της ανεργίας που θα διακόπτεται μια στο τόσο για να γεμίζει τη θέση της η μαύρη, ελαστική απασχόληση. Είναι βασικός τους στόχος να δουλεύουμε σα σύγχρονοι σκλάβοι, τσάμπα και με την αξιοπρέπεια χαμένη. Για αυτό επεξεργάζονται και τη μαθητεία από τα σχολικά κιόλας χρόνια. Για να φαίνονται οι 5 μήνες εργασία σωτηρία μπροστά στην εξαθλίωση.
Δε φοβούνται να πουν ανοιχτά πως όποιος βρίσκει δουλειά στην εποχή της κρίσης του καπιταλισμού είναι ωφελούμενος. Εμείς λέμε πως η εργασία, όπως και οι σπουδές και μια ζωή ελεύθερη είναι δικαιώματα και κατακτήσεις της νεολαίας και του λαού!
Συναντιούνται στο Ζάππειο την Παρασκευή λοιπόν, οι ενορχηστρωτές της σφαγής των ζωών μας και ολόκληρων γενιών που πρόκειται να ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Οι υπουργοί παιδείας, οι κοινωνικοί εταίροι και φυσικά τα στελέχη του ΟΑΕΔ, είναι οι πιο ικανοί παράγοντες για να οργανώσουν καλύτερα την καταλήστευση του πλούτου που θα παράγει ένα παιδί, από τα 16 του κιόλας χρόνια για την εργοδοτική μαφία. Έχουν αποδείξει περίτρανα στην ελλάδα και σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ε.Ε πως λαχταρούν να ξεζουμίζουν το λαό και τα παιδιά του.
Δεν είναι δυνατόν η νεολαία και ιδιαίτερα το φοιτητικό κίνημα να μην πάρουν θέση ενάντια σε αυτές τις κινήσεις. Να αποδείξουν πως υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτός της συλλογικής πάλης, οργάνωσης και διεκδίκησης. Με τους Φοιτητικούς Συλλόγους μας μπροστά και τη δημοκρατία των Γενικών Συνελεύσεων. Μαχητικά και μαζικά θα βάλουμε φραγμό σε κάθε τους σχέδιο. Θα ανοίξουμε άλλους δρόμους στο σήμερα για το αύριο που μας αξίζει. Δε θα φοβηθούμε την τρομοκρατία κράτους ( τοπικού και κεντρικού ), τους φασίστες και τα αφεντικά. Θα αποτινάξουμε το ζυγό μια και καλή, επιβάλλοντας την κοινωνία των αναγκών μας.

Θα ανατρέψουμε τη συγκυβέρνηση του κοινωνικού πολέμου και τη μαύρη συμμαχία ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!


ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/2 ΣΤΙΣ 10π.μ  ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου