31 Μαρ 2014

Ούτε Ν+2 ούτε 2Ν κανένας φοιτητής δε θα διαγραφεί!

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού μας Συλλόγου την Τρίτη 8 Απρίλη 1μ.μ στο Παλαιό Αμφιθέατρο.

Κανένας φοιτητής ή εργαζόμενος δε θα πεταχτεί έξω από τις σχολές!

Δε χρειάζεται να είναι ειδικός κανείς για να δει ότι τα πανεπιστήμια ολοένα και καταστρέφονται από τους μηχανισμούς του κεφαλαίου. Τώρα οι νόμοι Διαμαντοπούλου/Αρβανιτόπουλου που απονομιμοποιήθηκαν από τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και τις καταλήψεις διαρκείας του Σεπτέμβρη του 2011, στο Παπει και στη μεγάλη πλειοψηφία των ιδρυμάτων, καθώς και οι οργανισμοί / εσωτερικοί κανονισμοί που σε κάποιες σχολές θέλουν να περάσουν και σε κάποιες άλλες όπως η δική μας έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται, έρχονται να υλοποιήσουν τον κατακερματισμό της εκπαίδευσης.

          Με αυτή τη λογική έρχονται να διαγράψουν όσους φοιτητές δεν τελειώνουν στα ν+2 μαζί με τους λεγόμενους «αιώνιους» φοιτητές όπως οι ίδιοι τους αποκαλούν! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες των τμημάτων της πληροφορικής και των ψηφιακών συστημάτων ( ή σύμφωνα με το νέο νόμο την σχολή τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών ) όσοι μπήκαν στη σχολή το 2003-2004 διαγράφονται φέτος (!), όσοι μπήκαν το 2004-2005 διαγράφονται του χρόνου. Για αυτούς που μπήκαν το 2006 μέχρι το 2011 ισχύει το 2ν ενώ οι υπόλοιποι θα διαγράφονται στα ν+2 χρόνια!

          Και ενώ σε κάθε οικογένεια αναγκάζονται τα παιδιά μόλις τελειώσουν το σχολείο ( πολλές φορές και νωρίτερα ) να πιάσουν δουλειά γιατί ο εξευτελιστικός “βασικός” μισθός των 400 ευρώ των γονιών τους δεν αρκεί ούτε για να πληρώσουν το ρεύμα έρχονται κα μας λένε ότι όποιος δε καταφέρει να τελειώσει τη σχολή σε αυτά τα χρόνια θα διαγράφεται! Μας ωθούν να εντατικοποιήσουμε τους ρυθμούς σπουδών, να θυσιάσουμε τον ελεύθερο μας χρόνο, αλλιώς μας περιμένει ο πέλεκυς της διαγραφής! Για τους φοιτητές που εργάζονται υποτίθεται πως τους δίνεται ένα παραπάνω όριο, αρκεί να αποδείξουν πως δουλεύουν 20 ώρες τη βδομάδα τουλάχιστον. Βέβαια δεν μας λένε πως θα βεβαιώσουμε το γεγονός αυτό όταν τεράστιο ποσοστό της νεολαίας δουλεύει μαύρα και ανασφάλιστα!

          Για να σιγουρευτεί περισσότερο η κυβέρνηση που κάνει τις μεταρρυθμίσεις αυτές “για το καλό μας” βάζει έναν επιπλέον όρο. Το όρο που λέει ότι αν αποτύχεις 6 φορές να περάσεις ένα μάθημα θα διαγράφεσαι επίσης, από πειθαρχικό συμβούλιο!

          Μισή μέρα σχολή και διάβασμα λοιπόν και άλλη μισή δουλειά με όρους σκλαβιάς. ΟΧΙ! Είναι ξεκάθαρο πιο πολύ από ποτέ ότι στο Πανεπιστήμιο που ετοιμάζουν, εμείς δεν χωράμε! Αρνούμαστε να αποδεχτούμε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Θέλουμε σπουδές δωρεάν και δημόσιες για όλους. Οι οικογένειές μας δε μπορούν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω, την ώρα που συνθλίβονται από τις πολιτικές τους. Θα επιβάλλουμε τις ανάγκες μας και θα αξιοποιήσουμε τη φαντασία, την όρεξη και τις δυνατότητες της γενιάς μας. Θα ζήσουμε ελεύθεροι και θα εργαστούμε με αξιοπρέπεια και όχι απλά για να επιβιώνουμε! Θα σπάσουμε τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αρνηθούμε να πληρώσουμε τα χρέη που φορτώνουν στο λαό και τη νεολαία. Η τρόικα και οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και κάθε παρατρεχάμενου που θα αναλάβει να διαχειριστεί τη μιζέρια θα πάρουν πόδι μια και καλή. θα  Θα γίνουμε ο σπασμένος κρίκος της επίθεσής τους, θα σηκώσουμε κεφάλι και θα εξεγερθούμε!


Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και σε κάθε ΑΕΙ και ΤΕΙ πανελλαδικά όσοι δε σκύβουν κεφάλι και αντιδρούν να αναλάβουν δράση! Καλούμε κάθε φοιτητή/φοιτήτρια να γίνει μπροστάρης στον αγώνα, να παραμερίσει φοιτητοπατέρες και σωτήρες που εμφανίζονται ως από μηχανής θεός. Να επιβάλλουμε με τη δημοκρατία των κάτω διεκδικώντας το ανέφικτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου