31 Μαρ 2014

Σίτιση και στέγαση δικές μας κατακτήσεις Καμιά θυσία στο βωμό της κρίσης!

Ολοι στη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού μας Συλλόγου την Τρίτη 8 Απρίλη 1μ.μ στο Παλαιό Αμφιθέατρο.

Ζούμε καθημερινά, στη σχολή, στο σπίτι, στη δουλειά και σε κάθε χώρο που αναπνέουμε τη συμπλεγματική συμπεριφορά της αυταρχικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο ζενίθ της. Η επίθεση που έχει εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται αμείωτη, σε ρυθμό και ένταση.  Η μνημονιακή πολιτική περνά σαν οδοστρωτήρας καταπατώντας τα δικαιώματα που έχει κατακτήσει με αγώνες η νεολαία και ο λαός μας. Τα συμφέροντά τους μεταφράζονται σε απολύσεις, κόψιμο μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, φόρους και ξεπούλημα της περιουσίας και του πλούτου που ανήκει στην κοινωνία, αδιαφορώντας για τις πραγματικές δικές της ανάγκες.  Μια κοινωνία ζούγκλα, με το φασισμό και το ρατσιστικό δηλητήριο να βρίσκουν έδαφος να κυριαρχήσουν.

Θα το αφήσουμε αναπάντητο;

Η εκπαίδευση και ιδιαίτερα τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ βρίσκονται στο επίκεντρο της επίθεσης. Θέλουν προγράμματα σπουδών, γνωστικά αντικείμενα και έρευνα που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Αποφοίτους με πτυχία διαλυμένα, πλήρως εναρμονισμένους στις ανάγκες της εργασιακής ερήμου. Δυο μήνες δουλειά, πέντε ανεργία, μια ζωή στην περιπλάνηση, ανασφάλιστος και ανίκανος να έχει συνολική εποπτεία της εργασίας του, υπερεξειδικευμένο ρομποτάκι που θα γίνει γρανάζι μιας καλοδουλεμένης μηχανής.
Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με τη χρηματοδότηση πετσοκομμένη και το Συμβούλιο Ιδρύματος, την Πρυτανεία και τις καθεστωτικές παρατάξεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ να αδιαφορούν πλήρως η κατάσταση προδιαγράφεται εξίσου ζοφερή. Σχολή χιλιάδων φοιτητών δε διαθέτει στην εποχή της «ανάπτυξης» και του «success story» εστία για τη διαμονή των φοιτητών της! Όποιος δε διαθέτει κάρτα σίτισης πληρώνει 4 ευρώ το γεύμα. Σημειώσεις, φωτοτυπίες και αναλώσιμα γίνονται λεία στις επιχειρήσεις γύρω από τη σχολή μας, την ώρα που το πανεπιστήμιο έχει δικό του τυπογραφείο. Μόνο ορισμένοι «μεγαλοκαθηγητάδες» που διαπλέκονται με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, τα εκλεκτά think tank της σχολής που φιλοσοφούν τα πρωινά στα κανάλια του ΣΚΑΙ και έρχονται μετά να ρητορεύσουν στα αμφιθέατρα, έχουν πρόσβαση σε αυτό.
Δε θέλουμε απλά να επιβιώσουμε και να γλιτώσουμε από τα δεινά που μας φορτώνουν. Δεν είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε τη μιζέρια και να διαλέγουμε μια φορά το χρόνο μια παράταξη που δήθεν θα μας εκπροσωπεί. Οι φοιτητές, όπως πάντα έτσι και τώρα πρέπει και μπορούν να γίνουν οι ίδιοι υποκείμενο της ανατροπής. Να πάρουν τις ζωές και το μέλλον στα χέρια τους. Ούτε η Ε.Ε, ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε τα υπουργεία παιδείας και τα Συμβούλια Διοίκησης μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για μας χωρίς εμάς! Να πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν τώρα με ανυποχώρητο αγώνα. Μια άλλη κοινωνία φτιαγμένη από τα όνειρα και τις ελπίδες μας, ελεγχόμενη από τη δική μας δημοκρατία είναι η μόνη απάντηση στην αυταρχική σαπίλα που μας επιβάλλουν καθημερινά μέσα και έξω από τις σχολές μας.

Απαιτούμε τώρα !

v  Άμεση ανέγερση εστίας για τους φοιτητές του Πα.πει και όλων των ιδρυμάτων πανελλαδικά.
v  Δωρεάν σίτιση για όλους με μοναδικό κριτήριο την έγκριση του Φοιτητικού μας Συλλόγου.
v  Άνοιγμα των δωματίων που υπάρχουν ανεκμετάλλευτα στις ήδη υπάρχουσες εστίες στην Αθήνα και χρησιμοποίησή τους από τους φοιτητές όλων των ιδρυμάτων.
v  Πλήρης κάλυψη των ενοικίων με στεγαστικά επιδόματα για όλους ως μεσοπρόθεσμο μέσο ανακούφισης των φοιτητών μέχρι να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες τους πλήρως.
v  Ενιαίες λίστες εισδοχής φοιτητών. Κανένας διαχωρισμός ανά ίδρυμα, πρωτοετών και παλαιών ετών, Ελλήνων και αλλοδαπών, υποτρόφωνκαι μη, όπου η υποτροφία θα προσμετράται στα οικονομικά κριτήρια.
v  Ενιαίος Δημόσιος Φορέας Διαχείρισης εστιών με φοιτητικό και εργατικό έλεγχο. Σπάσιμο του Νόμου Διαμαντοπούλου στην πράξη.
v  Δωρεάν αναλώσιμα, άνοιγμα της διαχείρισης του τυπογραφείου στο Φοιτητικό μας Σύλλογο.
v  Ξεχωριστό κρατικό κονδύλι για τη Φοιτητική μέριμνα όλων των ιδρυμάτων πανελλαδικά και όχι διαχείριση των ήδη μίζερων προϋπολογισμών.
v  Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους. Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση με ισχυρά πτυχία που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή εργασία.
v  Άρνηση του χρέους που θέλουν να μας φορτώσουν και χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα για να πληρώσουμε την κρίση τους. Ούτε άλλο ένα ευρώ από τις τσέπες μας για τις σπουδές!

v  Έξοδος τώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το βασικό ενορχηστρωτή της επίθεσης που τσακίζει τις ζωές μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου